El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha realitzat una reestructuració a la cúpula de la formació que comporta la sortida de la secretaria d'Organització de Pablo Echenique i l'entrada d'Alberto Rodríguez, conegut com El Rastas, en la seva posició . Tanmateix, Echenique tindrà un nou càrrec a la Secretaria d'Acció de Govern i s'ocuparà de les negociacions amb el PSOE.

Els motius d'aquest salt, segons han informat fonts de la direcció, és que d'ara en endavant Echenique dirigirà una Comissió de Seguiment de Pactes de Govern i, per això, les seves noves responsabilitats li impedeixen de continuar ocupant-se de la Secretaria d'Organització.D'altra banda, Idioia Villanueva s'ocuparà de la Secretaria internacional que deixa Pablo Bustinduy.  

La decisió s'ha pres enmig d'un qüestionament del lideratge de Pablo Iglesias per alguns sectors de la formació. La reestructuració s'abordarà en una executiva del partit convocada per a aquest dijous, abans que Pablo Iglesias assisteixi a la ronda de consultes amb el rei Felip VI.

Com a justificació a la sortida de Pablo Echenique, la direcció assegura que l'Acció de Govern i Institucional cobrarà protagonisme a partir d'ara perquè "és la primera vegada que Podemos entrarà en governs autonòmics" i també s'estrena amb edils que responen orgànicament al partit.

Qui és Alberto Rodríguez?

Alberto Rodríguez era membre del Consell Ciutadà Estatal (CCE) però no formava part fins ara de l'Executiva i va ser en la passada legislatura el portaveu de la comissió d'Ocupació i Seguretat Social així com de la d'Indústria, Energia i Turisme al Congrés dels Diputats. La seva participació activa en moviments socials de l'illa i la seva experiència en el moviment obrer com a representant sindical se sumen a una reivindicació de la necessitat d'adaptar el discurs de Podemos als diferents territoris davant una organització centralitzada.