La batalla al si de Podemos està oberta després de la punxada en les expectatives de la coalició amb Izquierda Unida per a les eleccions generals. Com avançava El Nacional, veus del partit han començat a qüestionar l'estratègia de la formació morada, no sols en qüestions relatives al disseny de la campanya. La pugna ha començat a aprofundir-se entre aquells qui veuen el futur de Podemos més lluny del pacte amb IU, i aquells qui consideren que la nova marca, Unidos Podemos, és una decisió per al llarg termini del projecte.

En un intent de tancar la batalla interna, per tal que no els perjudiqui externament, el secretari d'organització de Podemos, Pablo Echenique, ha enviat al Telegram del Consell Ciutadà Estatal, el màxim òrgan de l'organització entre congressos, el següent missatge: 

"Ja sabeu que jo sóc molt d'amor i això, però no em resisteixo a afegir alguna cosa també necessària per a aquest moment. Davant de qualsevol conflicte intern, des de la Secretaria d'Organització es buscarà en un primer moment la solució intervinguda, amorosa, consensuada i de sentit comú. En cas que la via de l'amor i les cures es demostri inútil, s'actuarà de manera contundent, decidida, concreta i greu contra els qui no entenguin (parlo en general, no d'aquest òrgan) que les guerres internes ens dessagnen, ens cremen i ens afarten. Perquè creixi l'amor no només cal regar-lo sinó també extirpar les males herbes de les violències enquistades. Sé que no caldrà, però sempre és bo tenir un pla B quan l'amor no guanya".

Echenique és del corrent més proper al líder, Pablo Iglesias, el qual considera un encert haver forjat una entesa amb els d'Alberto Garzón. Tanmateix, el secretari polític, Íñigo Errejón, ha afirmat aquest dimarts que caldrà revisar l'entesa amb IU, donant visibilitat pública al moviment de les aigües. No seria la primera vegada que s'assumirien responsabilitats: ja en el seu moment, l'aleshores homòleg d'Echenique, Sergio Pascual, va ser destituït per les batalles internes que segons van afirmar "no era capaç de tancar", malgrat el descontentament llavors d'Errejón.

Per conèixer més detalls de la situació, consulta aquest article.