Ebri Knight i Herba Negra han denunciat aquest divendres, a través de les xarxes socials, que la Sala Amstel Art de València, gestionada per Heineken, els ha cancel·lat un concert que havien de fer dissabte al vespre per "motius polítics i ideològics". Els dos grups han assegurat, a través d'un comunicat, que es tracta "d'un atac contra la llibertat d'expressió" i han explicat que estudiaran "emprendre accions legals" contra el que consideren que és un "atac d'odi i de discriminació evident".

Segons aquestes dues formacions, el concert estava programat des de feia mesos i dijous un representant de Heineken els va exigir "el compromís de no manifestar cap missatge polític ni religiós durant el concert" i no vendre "material amb continguts d'aquest tipus".

Ebri Knight i Herba Negra han subratllat que són "dues bandes compromeses" que entenen "la música com un altaveu de consciència i canvi". "Qualsevol atac contra la llibertat d'expressió és un atac a totes les treballadores de la cultura", han afegit en el comunicat. 

Els dos grups s'han compromès a tornar els diners de les entrades i a cercar una nova data i una sala que "respecti els drets fonamentals i no apliqui la censura" per tal de fer el concert. "Tornarem aviat, València, i aquest cop cridarem més fort", han conclòs.

Des de Heineken, organitzador del concert, asseguren que la cancel·lació no ha estat per motius polítics sinó que es tracta d'un assumpte vinculat als "terminis d'organització" de l'esdeveniment.