La BBC ha denunciat amb gran duresa la situació de les empleades domèstiques, les maids, a Espanya des que va aparèixer la pandèmia de la Covid. Segons l'emissora britànica, es donen casos d'"empresonament".

"La BBC ha trobat que algunes netejadores i cuidadores han estat tancades des de l'inici de la pandèmia de la Covid", assenyala, i parla amb una d'elles, de nom María. "És tan sols una de les que han quedat atrapades", adverteix. "Des del 8 de març no surto de casa, els meus caps diuen que em podria contagiar", afirma Maria.

L'emissora britànica afirma que Espanya té més treballadores domèstiques que qualsevol altre país d'Europa, i que la majoria viuen amb els seus contractadors, "cosa que significa que poden ser explotades de manera més fàcil".

La BBC assenyala que, segons el sindicat que agrupa aquestes treballadores, hi ha quasi unes 100 dones que estan tancades en cases arran de la pandèmia. A més, 22.000 treballadores domèstiques han estat despatxades arran de la Covid.

Segons l'emissora, la majoria d'aquestes empleades a Espanya venen de Llatinoamèrica i han d'estar al país treballant durant 3 anys, abans que se'ls permeti establir-se legalment.