El canal 24 hores de la televisió francesa, France24, i també l'agència France Presse, han carregat amb duresa contra el ministre d'Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, per la pífia diplomàtica que va cometre ahir contra la consellera Clara Ponsatí, en revelar a les xarxes socials una informació confidencial del Regne Unit. Per aquest motiu la Comissió Europea ha donat un toc d'atenció al ministre, en paraules de la portaveu, Mina Andreeva.

Els mitjans francesos, que en política internacional no fan cap pas improvisat, no han deixat passar l'ocasió i han ridiculitzat Borrell, recordant que serà el pròxim responsable de política exterior de la UE. "La UE, avergonyida per l'error del responsable de política exterior a Twitter", titula sense embuts France24, usant informació de France Presse.

France24 Borrell

Coincidint amb el fet que la polèmica s'ha estès per la UE, Borrell ha optat per esborrar el polèmic tuit que difonia que el Regne Unit havia matisat el seu document inicial on titllava de "desproporcionada" l'euroordre contra Ponsatí.

L'economista Xavier Sala-i-Martín i l'advocat Gonzalo Boye han valorat amb ironia que el ministre hagi esborrat el tuit, i l'han tornat a publicar amb una captura d'imatge.

"Molt rar. No trobo aquest tuit de Borrell", ha comentat l'advocat. "Doncs sí que és rar, senyor Gonzalo. Aquest és el tuit pel qual la Comissió Europea ha renyat Borrell per publicar una informació il·legal? Un tuit que perjudica greument la carrera política de Borrell? No sé com pot haver desaparegut el tuit", ha afegit Sala-i-Martín.