El diari britànic The Independent ha publicat un contundent article de l'analista Tommy Green carregant contra el president espanyol, Pedro Sánchez, i el considera culpable de l'ascens del partit ultra Vox. Segons l'article, Sánchez no ha parat de cometre errors, el principal haver anat a unes eleccions repetides.

Sota el títol de "Pedro Sánchez ha de carregar amb gran part de la culpa per la pujada de l'extrema dreta a Espanya", el diari afegeix que el líder del PSOE "va convocar eleccions quan segurament no ho necessitava i ara Espanya està recollint el que va sembrar".

The independent

"Després de dues eleccions en un any, el panorama polític espanyol ara està més fragmentat del que estava després dels comicis del mes d'abril, i el partit d'extrema dreta Vox ha aconseguit fer un avenç dramàtic", indica, i recorda que ha més que duplicat els escons. 

Segons The Independent, en comptes de ser un "baluard contra l'extrema dreta", com va dir, Sánchez "ha demostrat ser en certa manera un dels facilitadors de Vox". Posa com a exemple els "càlculs" del president espanyol sobre el conflicte català o l'exhumació de del dictador Franco.

Al seu entendre, Sánchez va fer una anàlisi electoral pensant que en repetir els comicis els resultats del PSOE podrien millorar. Però no va tenir en compte quina seria la reacció de Catalunya a la sentència de l'1-O i que "la qüestió catalana centraria la campanya".

"El curterminisme i les ziga-zagues polítiques de Sánchez no només han fet que la coalició d'esquerres [PSOE-Unidas Podemos] sigui cada vegada més improbable. També ha fet que pugés Vox", sentencia.