El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha assegurat aquest divendres que no es planteja dimitir per haver creat una societat per gestionar els seus béns immobles i que repararà qualsevol "error" en les seves obligacions fiscals si aquest s'hagués produït. "He parlat amb el president i hem conclòs  que no hauria de tenir cap problema i que, sens dubte, reparar els errors ho farem", ha declarat a la premsa al marge d'un Consell de Ministres de Competitivitat de la UE.

Duque ha insistit que mai no ha tingut "cap intencionalitat d'evadir impostos ni de tenir cap avantatge fiscal indegut" i s'ha mostrat disposat a explicar-se al Congrés si és necessari. "Al Congrés sempre cal anar-hi", ha assenyalat l'exastronauta, preguntat per si estaria disposat a comparèixer en seu parlamentària com reclamen PP i Ciutadans.

El ministre ha assenyalat que ha posat el seu expedient en mans d'uns "nous assessors" i que seguirà les seves instruccions si cal corregir algun "error" en la seva relació amb Hisenda abans de ser ministre.

"Mai no he tingut cap intencionalitat d'evadir impostos ni de tenir cap avantatge fiscal indegut. Des de fa ja bastants anys tributo a Espanya. Estic orgullós que ho he fet i l'únic que puc dir és que si hi ha alguna qüestió que ofereix algun dubte o algun error que hàgim comès que s'hagi de reparar (...), està en mans d'uns assessors i el repararem", ha declarat.

Duque ha afegit que "es farà el que faci falta per a, per descomptat, complir totes les obligacions tributàries". "No sé si aquests nous assessors trobaran que he pagat de més o de menys però, sigui el que sigui, hi arreglarem", ha conclòs.