El diputat de Ciutadans Marcos De QuintoIgnasi Guardans s'han embrancat en una disputa a matadegolla a Twitter per la decisió de Manuel Valls de donar suport a Ada Colau perquè repeteixi com a alcaldessa de Barcelona fins al punt de creuar-se insults com "miserable" i "gentussa".

La bronca s'ha desencadenat quan De Quinto, exvicepresident de Coca-cola, ha escrit que ha hagut de ser dur per a Valls haver donat suport a Colau, encara que hagi estat de bona fe, i veure ara penjat a la façana de l'ajuntament un llaç groc que "insulta" l'Estat democràtic i el sistema judicial. "Pobre home, sense voler s'ha fet còmplice de la infàmia...", ha afegit.

A continuació, Guardans ha carregat contra el fitxatge estrella d'Albert Rivera en escriure al seu compte: "Cal ser miserable per dir a Valls 'còmplice de la infàmia' amb aquesta condescendència ignorant i supèrbia".

La resposta del diputat taronja no s'ha fet esperar: "Quan gentussa com tu m'insulta, obro una ampolla de 'Quinta do Vale Meao', me'n serveixo una copa i penso en com en soc d'afortunat per no assemblar-me a tu".

En un altre tuit que ha escrit immediatament, De Quinto ha fet al·lusió al currículum de Guardans, acusant-lo d'haver viscut no només de rendes, sinó del 'cuento' de CiU: "Hala, una altra copa de Quinta do Vale Meao a veure si se'm passa el disgust que aquest mamandurrio m'hagi insultat".

A continuació, Guardans, ha recollit el guant i ha lloat, irònicament, la "riquesa matisada" del debat polític de De Quinto, i ha recordat al diputat de Cs que treballar com a diputat no va ser viure de rendes. 

La topada entre tots dos ha generat un ampli debat en aquesta xarxa social, amb tota mena de comentaris en suport i en contra de tots dos.

El partit nacionalista espanyol

A continuació, Guardans ha volgut justificar la seva posició i ha assegurat que Ciutadans és, cada cop més, "una mena de partit nacionalista espanyol", recordant que fa temps que ho alerta als membres de l'ALDE, el partit europeu del qual forma part Ciutadans.

Guardans no s'ha aturat aquí i ha considerat que el nacionalisme de Ciutadans "menysprea i no entén la diversitat espanyola" ni la "realitat històrica i cultural catalana", alhora que ha reafirmat que tampoc se sent identificat amb el nacionalisme anti-espanyol d'alguns sectors de l'independentisme.

L'exdirigent de Convergència, ha acabat el seu raonament assegurant que a Ciutadans ja només veuen "còmplices de l'independentisme", com en aquest cas Valls, en tots aquells que no subscriuen fil per randa l'argumentari del partit.