L'advocat Gonzalo Boye ha plantejat diversos dubtes sobre l'actuació del rei Felip VI durant els dies posteriors al referèndum de l'1-O. El primer dubte que planteja Boye és si l'article 62 de la Constitució espanyola, on es detallen les funcions del Rei, és un catàleg tancat, ja que l'advocat creu que pressionar empreses perquè abandonin Catalunya, tal com es descriu a la notícia del diari Ara, no s'hi troba en aquest article concret de la Carta Magna espanyola.

L'article 62, però, no és l'únic que ha qüestionat Boye en relació a les actuacions del Rei després del referèndum de l'1-O. L'advocat també ha plantejat si a l'article 56, on s'explicita que el monarca espanyol ha "d'arbitrar i moderar el funcionament regular de les institucions", Felip VI ho ha de fer des d'una posició de "neutralitat política" o si es pot guiar per la seva pròpia ideologia.

Els dubtes de Boye sobre l'article 56 no acaben aquí, sinó que també es pregunta si la inviolabilitat del rei significa que els actes del mateix no poden ser ni tan sols investigats o si, només, no poden ser penalitzats. A més a més, aquest mateix article també explicita que els actes del Rei sempre han de ser aprovats el president del govern espanyol, en aquelles dates Mariano Rajoy, o pels ministres competents. En aquest punt Boye es pregunta qui va ser el que va aprovar que Felip VI truqués a diverses empreses catalanes per canviar la seva seu social fora de Catalunya.