L'associació Drets ha denunciat la investigació oberta per Hisenda contra la investigació de mitjans de comunicació, empresaris i periodistes pels ajuts del Govern. Drets denúncia que es tracti d'una "macroinvestigació fiscal sense exposar el motiu ni dir en què es basa" i que els "assenyala" per ser "sospitosos d'independentistes". "D'això se'n diu persecució ideològica i que quedi clar; és inconstitucional", ha afirmat l'associació des del seu compte de Twitter. 

Drets denúncia així que el secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, hagi requerit a les entitats del sector públic de la Generalitat que informin sobre pagaments o ajuts atorgats des del 2015 a una seixantena de persones, entitats, mitjans de comunicació i empreses.

El requeriment, enviat a la interventora general, Rosa Vidal Planella, demana explícitament que s'informi de "la totalitat dels pagaments efectuats" per "qualsevol concepte". Tot apunta que el departament dirigit per Cristóbal Montoro continuaria la seva recerca d'indicis que demostrin que el Govern va invertir fons públics per finançar el procés i, d'aquesta manera, posar els fonaments per la imputació d'un possible delicte de malversació.