Els partits de dreta i ultradreta: PP, Ciutadans i Vox, són els únics que donen suport al segon intent d'Hablamos Español, entitat favorable a la supremacia de la llengua castellana allà on només té el rang de cooficial, de forçar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) amb l'objectiu, entre altres, de liquidar el sistema educatiu català.

Així ho ha fet públic la mateixa entitat, que ja ha obtingut llum verda del Congrés dels Diputats per tornar a intentar sumar, després d'un primer fracàs, les firmes necessàries per poder portar la seva proposta a debat al Congrés, una cosa que implica que ciutadans de l'Espanya monolingüe podrien arribar a forçar un canvi en el model escolar català.

Hablamos Español va donar a conèixer ahir que ha mantingut reunions al Congrés dels Diputats amb representants dels grups parlamentaris de Partit Popular, VOX i Ciutadans, tres partits que "s'han mostrat receptius" davant de l'ILP. Simultàniament, l'entitat prepara una ILP semblant específica per al País Valencià.