Divendres a mitjanit es va tancar el termini per a presentar coalicions per a les eleccions espanyoles del 26 de juny, un pas previ a la presentació de candidatures definitives, que s’hauran de formalitzar entre els dies 18 i 23 maig, afegint a les coalicions les dels partits que optin per presentar-se en solitari, de manera que seran publicades al BOE el dia 25 de maig.

Un cop vençut el termini, la Junta Electoral Central ha donat via lliure a dotze coalicions que es podran presentar a més d’una circumscripció electoral. D’aquestes n’hi haurà tres d’estatals i dues d’específicament catalanes.

Coalicions estatals

Unidos Podemos: Formada per Podemos, Izquierda Unida i EQUO així com altres formacions com Més per Balears-Més per les Illes; Unidad Popular En Común; Izquierda Asturiana; Batzarre-Asamblea de Izquierdas (Navarra); Construyendo la Izquierda-Alternativa Socialista; Democracia Participativa; Izquierda Castellana i la formació local Segoviemos. Concorre a tot l’Estat excepte Catalunya, Galícia i País Valencià.

Recortes Cero-Los Verdes: Aliança a la qual pertanyen Los Verdes-Grupo Verde i Unificación Comunista de España.

Unidos por el Futuro!: Coalició estatal de Unidos Si i Democracia Efectiva.

Coalicions catalanes

En Comú Podem: Coalició composta per Podemos, Barcelona en Comú, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i Esquerra Unida Alternativa (EUiA). Ja va concórrer a les eleccions del 20 de desembre, quan va guanyar les eleccions a Catalunya amb 12 escons.

Esquerra Republicana de Catalunya-Catalunya Sí' (ERC-CATSÍ): Formada per ERC i la plataforma Catalunya Sí. El 20-D va sumar 9 escons al Congrés.

Altres territoris

En Marea: Composta per Podemos; Esquerda Unida (la federació gallega de IU); i Anova-Irmandade Nacionalista, la formació de Xose Manuel Beiras. El 20-D van aconseguir 6 escons.

BNG-NÓS Candidatura Galega: Coalició del Bloque Nacionalista Galego (BNG), el Partido Comunista de Galicia y Fronte Obreira Galega.

PP-PAR: Reedició de l’aliança formada per a les espanyoles del 2011 entre el PP i el Partido Aragonés.

Independientes por Aragón: Alianza de la Federación de los Independientes de Aragón (FIA) i la Unión de los Independientes de España.

Compromís-Podemos-EUPV: Coalició de Podemos amb Compromís, que al seu torn integra al Bloc Nacionalista Valencià (BNV), Iniciativa del Poble Valencià (IPV) i Verds-Equo. El 20-D van aconseguir 9 diputats.

PSOE y Nueva Canarias (PSOE-NCa): Suma dels socialistes canaris amb el partit Nueva Canarias, sorgit d’una escissió a Gran Canaria de Coalición Canaria (CC).

Extremeños: Agrupa Extremadura Unida (que el 2011 va concórrer amb el PP), Coalición Extremeña (fins ara socis electorals del PSOE), i Independientes por Extremadura.

A aquestes coalicions cal afegir les que formarà el PP a Navarra amb UPN i a Astúries amb Foro Asturias, que en ser uniprovincials han estat aprovades per les Juntes Provincials respectives.