Els ministres de Foment i d'Interior, José Luis Ábalos i Fernando Grande-Marlaska, han transmès a l'equip de Pedro Sánchez que celebrar el Consell de Ministres el 21 de desembre serà contraproduent, segons ha informat El Confidencial Digital. "Entrar en helicòpter no és la millor imatge per a Espanya", indiquen.

Segons les mateixes fonts, la inquietud del govern espanyol està en augment a mesura que s'acosta la data. "El ministre de Foment ha estat el primer a posar en dubte la celebració del Consell de Ministres a la capital comtal: S'ha de valorar si les coses que es fan per a bé aconsegueixen un resultat positiu, però el que el govern [espanyol] ha de preservar és la convivència, recorda que va dir. El diari precisa que la Moncloa va cuitar a corregir-lo.

Fonts del Consell de Ministres citades pel diari afirmen que Marlaska i Ábalos són els dos ministres més reticents a la reunió a Barcelona, perquè "tenen responsabilitats sobre la seguretat al carrer i les comunicacions per carretera, ferroviàries i aèries. Una circumstància que pesa en la seva decisió d'oposar-se a la celebració de la reunió a la capital catalana", afegeix.

Hi ha però altres ministres que també recelen de la convocatòria, i que han parlat de la imatge d'haver d'entrar en helicòpter "o amb una fortíssima escorta en Barcelona, i sense confiança en la plena actuació dels Mossos". Apunta que, davant la mobilització que es preveu el 21-D, la majoria de ministres estan inquiets.

Inicialment es va parlar que el Consell de Ministres se celebraria al Palau de Pedralbes. Avui s'ha anunciat que serà a la Llotja de Mar, mentre que també s'ha estudiat celebrar-lo a la muntanya de Montjuïc.