En ple confinament pel coronavirus i davant la excepcionalitat del moment, partits i entitats han d'esmolar l'enginy per fer arribar els seus missatges polítics a la ciutadania. Ja no es poden fer manifestacions ni concentracions, però no estan disposats a deixar oblidar l'existència de presos polítics ni aturar les demandes d'amnistia. Aquest dijous, dos anys i mig després de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, Òmnium ha llençat un vídeo en el que recorda les 913 nits de presó dels dos activistes. 

El vídeo vol fer reflexionar als catalans sobre com ha canviat la seva vida en aquest temps. Casaments, naixements, festes, celebracions o viatges, són algunes de les activitats que han omplert els dies de la majoria de la ciutadania. No els dels Jordis. "Per a ells, la vida ha estat la presó. No ho oblidem", demana l'entitat presidida per Cuixart.

També Sànchez ha fet un tuit en el que recorda els dos anys i mig de presó i lamenta que no pugui estar confinat amb la seva família en aquests moments. Tot i això, envia als catalans un missatge de positivisme davant aquesta situació: "junts ens en sortirem: derrotarem primer la pandèmia, i després i sense cap renúncia, seguirem fins a guanyar la independència".