Milers de persones s'han manifestat aquesta tarda per tot Catalunya per dir prou a la violència masclista amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. La més multitudinària ha estat la de Barcelona, on s'han reunit unes 10.000 persones, segons l'Ajuntament. Les manifestants, majoritàriament dones, tot i que també hi havia una bona presència d'homes, han respost a la crida del col·lectiu Novembre Feminista, que convocava a Jardinets de Gràcia.

Una representant del grup, Montserrat Cervera, ha explicat a l'ACN que aquest any es vol posar el focus en "l'autoorganització feminista" davant la violència contra les dones. A més ha demanat recursos per lluitar contra aquesta xacra social i ha reclamat als homes "que no callin" davant de situacions d'aquesta mena.

La manifestació ha acabat a la plaça Catalunya amb actuacions musicals i teatrals i la lectura d'un manifest. La manifestació s'ha desenvolupat enmig d'un ambient reivindicatiu i festiu, per exemple, les manifestants han adreçat missatges directament a Vox recordant-los els assassinats masclistes. Cal recordar que la formació d'ultradreta té entre les seves polítiques el rebuig de l'etiqueta de violència de gènere.

Les manifestants, entre les quals hi havia persones de totes les edats i diverses generacions, també han cridat càntics com "Els drets de les dones no es violenten" o "Fora els rosaris dels nostres ovaris". També s'han pogut veure pancartes amb lemes com "Con o sin ropa mi cuerpo no se toca".

Tarragona, un clam pel final de la violència masclista

La manifestació contra la violència masclista que s'ha celebrat aquest dilluns a la tarda a Tarragona ha estat un clam. Unes 500 persones han participat en la marxa convocada per la plataforma d'entitats 25-M, que ha començat a la plaça de la Font i ha acabat a la rambla Lluís Companys, prop del palau de justícia.

Amb un to molt reivindicatiu i d'accent feminista el recorregut ha anat per alguns dels principals carrers de la ciutat per, al final, acabar amb la lectura d'un manifest conjunt en contra de totes les formes de violència contra les dones. Durant la concentració el grup Tornavís Teatre ha fet tres representacions de situacions que pateixen les dones en l'àmbit social, polític i judicial.