La Comissió Europea recuperarà les quotes per exigir a les empreses que el 40% dels llocs directius els ocupin dones. Aquest és un dels objectius que Brussel·les vol incloure en l'estratègia per a la Igualtat de Gènere que s'ha presentat aquest dijous.

El pla també preveu legislar contra la bretxa salarial exigint "transparència" i impulsar mesures per acabar amb la violència contra les dones. En la presentació de l'estratègia, la vicepresidenta de Valors i Transparència, Vera Jourová, i l'eurocomissària d'Igualtat, Helena Delli, han subratllat que la igualtat de gènere no és només "una qüestió de justícia", sinó que també augmentaria la riquesa de la Unió en almenys un 6%. Les mesures concretes del pla, però, s'anunciaran a finals d'any.

La Comissió Europea ja va proposar l'any 2012 que el 40% de les cúpules de les empreses les ocupessin dones. Després que la vicepresidenta Viviane Reding intentés sense èxit tirar endavant la iniciativa, ara la comissió liderada per Ursula von der Leyen la torna a posar sobre la taula. Per "donar exemple", ha dit Jourová, l'executiu europeu es compromet a augmentar fins al 50% la presència de dones a tots els nivells per al 2024.