L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha reaparegut després d'uns llargs mesos en silenci. Trump en declaracions als mitjans, i aprofitant la convenció del partit republicà a Carolina del nord, ha criticat l'actual president dels Estats Units, Joe Biden, "està destruït el país".

Trump també ha aprofitat per carregar contra el govern xinès a qui ha reclamat "una compensació econòmica de 10 bilions de dòlars" per la seva suposada responsabilitat en la pandèmia de la Covid-19. A més, ha mantingut el misteri sobre les pròximes eleccions presidencials del 2024: "El nostre moviment està lluny d'haver acabat. De fet, acaba només de començar. El nostre país està sent destruït davant dels nostres propis ulls", ha dit en la seva intervenció en la ciutat de Greenville.

"No soc jo qui està tractant de destruir la democràcia, soc qui l'està tractant de salvar", va afegir.

Trump suspès de les xarxes

D'altra banda, ahir Facebook va suspendre els comptes de Trump fins al 2023. La xarxa social va decidir suspendre els comptes de Facebook i Instagram de l'expresident dels Estats Units després que aquest encoratges les persones que van accedir de "manera violenta" al Capitoli el passat mes de gener. Ara, però, ha definit per quant de temps s'aplicarà aquesta restricció i ha fet públic un nou protocol per tractar casos d'aquest tipus que fixa en 2 anys el temps de suspensió màxim.

Facebook justifica aquesta pena per "la gravetat de les circumstàncies que van conduir a la suspensió". "Creiem que les seves accions van constituir una greu violació de les nostres normes i que mereixen la pena més alta disponible en virtut dels nous protocols d’aplicació. Suspenem els seus comptes durant dos anys, a partir de la data de la suspensió inicial el 7 de gener d’aquest any", argumenten en el comunicat.

Les seves empreses sota sospita

Les empreses de l'expresident dels Estats Units Donald Trump es troben al punt de mira d'una investigació de caràcter criminal. La fiscal general de Nova York, Letitia James, i l'oficina del fiscal del districte de Manhattan s'han unit per iniciar una persecució per via penal de les activitats dels conglomerats empresarials del magnat, segons informa Efe.

No és la primera investigació que rebusca entre les activitats de les empreses de Trump, però en aquest cas és de caràcter criminal. Des del 2019 ja s'investiguen les empreses de l'expresident a través d'una investigació civil.

"Hem informat l'Organització Trump de què la nostra investigació sobre el seu conglomerat ja no és de naturalesa purament civil. Ara estem investigant activament els negocis de Trump per la seva suposada activitat criminal", ha assegurat el portaveu de la fiscal general de Nova York, Fabien Levy, en unes declaracions a la CNN.

Imatge principal: Donald Trump. - EFE