Fer un donatiu a la Fundació Francisco Franco desgrava tant com fer una aportació a una oenegé. Això és el que denúncia el diari El Periódico en un article on explica que aquest any 847 persones tindran beneficis fiscals després d'haver fet una contribució a aquesta entitat que exalta la figura del dictador i la seva obra. 

Segons recull el diari, el president de la fundació,el general retirat Juan Chicharro creu que "és lògic" que les aportacions desgravin perquè "som una fundació legal i tenim avantatges com les altres. La llei no explicita que les fundacions hagin de tenir una ideologia determinada", explica. Cicharro posa a més un exemple de fins a on poden arribar aquests beneficis fiscals, una persona que els entrega 150 euros en pot pagar només 37,50 de "cost real" perquè "Hisenda li finança", els 112,50 euros restants.

La Fundación Francisco Franco es va crear l'any 1976 i considera «immensa» l’obra del dictador. Creu que es mereix «una plaça o avinguda a cada poble» d’Espanya i en els seus estatuts es declara contrària a la Llei de Memòria Històrica

La Fundació està en el punt de mira del Partit dels Socialistes. El PSOE s'ha proposat il·legalitzar la fundació i per això ha presentat una moció al Senat que, amb tota probabilitat, no prosperarà perquè hi ha majoria del PP. Amb aquest gest però, els socialistes pretenen deixar "retratats" els populars.

L'any passat, l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica va presentar al Congrés 218.600 signatures per demanar una reforma en la llei de fundacions i Podem va registrar una petició semblant, no per il·legalitzar la fundació sinó per prohibir l'apologia del franquisme. 

La Francisco Franco dubta que pugui ser il·legalitzada perquè "la Constitució protegeix la llibertat ideològica" i defensa que l'entitat persegueix "fins d’interès general com és defensar la història tal com va tenir lloc, la defensa dels drets humans abans de la seva constitució, com va acreditar Franco en la defensa dels jueus i va reconèixer l’ONU". 

Segons recull El Períodico, la fundació no ha rebut "ni un euro de diners públics des del 2004, quan el Govern d’Aznar els va donar 150.843,32 euros per digitalitzar 30.000 documents sobre el dictador".