Nou cas d'implicació als papers de Panamà. Avui surt a la llum que l'actual dona de l'expresident espanyol Felipe GonzálezMaría del Mar García Vaquero, va gestionar un compte a Suïssa mitjançant una societat establerta a  un paradís fiscal. Així ho publica El Confidencial, que dóna a conèixer que se li va atorgar un poder perquè li fos possible operar amb un compte corrent al banc UBS de Lausana.

En aquella època, García Vaquero encara no era parella de l'expresident espanyol i participava en una empresa que es dedicava a la construcció de vaixells de vela de grans dimensions. Un dels seus clients va exigir fer un pagament d'un encàrrec offshore i va ser per això que Mossack Fonseca va registrar una societat opaca el 2004 i es va crear, a més, tota una estructura en forma de compte bancari a Suïssa amb el DNI de García Vaquero.

Juntament amb la dona de l'expresident, apareix el nom de l'empresari català Luis García Cereceda, un altre amic de Felipe González, que va morir l'any 2010, i curiosament qui va presentar-li la seva parella. Els dos tenien devoció pels velers. La primera els construïa, el segon els comprava. Ella apareixia com a administradora en una propietat de Cereceda, que ja el 2003 s'havia adjudicat un concurs públic per construir un complex de velers de luxe al Port de Tarragona. Sis anys més tard, la construcció va ser declarada "il·legal" perquè no havia exigit les llicències d'obres prèvies a l'edificació.

Per això, aquesta societat, establerta a Niue, va estar activa només quatre anys, fins al 2008, quan va ser inactivada.

Qui és García Vaquero?

Economista, va treballar a la Banca Privada de La Caixa com a assessora sènior fins que el 2013 va acollir-se voluntàriament a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va presentar l'entitat, poc temps després d'haver-se casat amb Felipe González.

Té 20 anys menys que l'expresident i ja havia estat casada anteriorment amb el pare de les seves dues filles. Abans de conèixer González, va tenir una breu relació amb l'empresari Cereceda, qui més tard li va presentar l'actual parella.

La seva relació es va fer pública durant un viatge a l'Amèrica Llatina a finals del 2008, quan González encara estava casat amb Carmen Romero. 

Va ser en aquest moment quan el seu nom es va donar a conèixer per la premsa, malgrat ser germana de la dona del conegut empresari d'oci i espectacles Pedro Trapote.