El líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha afirmat aquest dimarts després de reunir-se amb el rei Felip VI que el monarca "està preocupat” per la qüestió catalana, i ha afegit que no han abordat "àmpliament" la hipotètica reforma constitucional. Domènech també ha assegurat que “som davant la pitjor versió possible de la ‘Gran Coalició’.

Després de la trobada de Xavier Domènech amb Felip VI durant la ronda de contactes prèvia a la investidura, el líder d’En Comú Podem ha afirmat aquest dimarts al Congrés que el Rei està “preocupat” per la situació de Catalunya, la qual ha centrat “gran part” de la reunió. Domènech assegura haver tractat la qüestió del dret a decidir i el referèndum, però constata no haver tingut un “diàleg ampli” amb el monarca sobre la possible reforma constitucional.

Domènech també ha afirmat que “som davant la pitjor versió possible de la ‘Gran Coalició’”, en referència al pacte d’investidura entre PP, PSOE i C’s, i que tem que aquest acord no només ha sortit “gratis” al “partit de la Gürtel”, sinó que els de Susana Díaz, i Albert Rivera, respectivament, ho acabaran "pagant" quan el govern estatal es disposi a fer retallades.

Així, Domènech ha criticat que PSOE i C’s “han incomplert clarament el compromís” de no investir Rajoy, i que això porta Unidos Podemos i les confluències a ser l’única “oposició real” al Congrés. D’aquesta manera, ha volgut deixar clar que “farem un mur claríssim contra la ‘Gran Coalició”. A més, ha afegit que aquest pacte d’investidura no s’ha fet des de l’afany de l’acord, sinó des de l’”amenaça” de repetir eleccions el dia de Nadal. 

Davant el govern que probablement es conformarà a Madrid, el diputat d'En Comú Podem preveu que, a més del seu grup al Congrés, "l'eix del canvi" arribarà des de les capitals de l'Estat governades per l'espai de Podemos i comuns, i des del partit "que s'està creant a Catalunya".