El líder d'En Comú Podem (ECP), Xavier Domènech, ha afirmat aquest dilluns que la confluència d’esquerres està disposada a “tirar-se a la piscina” pel referèndum, però que “cal saber si hi ha aigua o no".

Domènech ha volgut deixar palès en una entrevista a Catalunya Ràdio que En Comú Podem vol que el referèndum sigui "un instrument de decisió, no de mobilització", tal com, afirma, va ser el procés participatiu del 9-N.

En aquest sentit, ha afegit que no donarà suport a la hipotètica consulta "fins que no es concreti com serà", i ha demanat al Govern una proposta ferma en les pròximes setmanes.

Amb tot, Domènech ha assegurat que "estem disposats a tirar-nos a la piscina”, en referència a la confluència d’esquerres, per matisar que “cal saber si hi ha aigua o no". Així, i al contrari del que diu la CUP, ha reclamat al Govern que no renunciï a continuar treballant per aconseguir una majoria a l'Estat que aposti per la via pactada.

Domènech també s'ha volgut referir al referèndum en relació a les negociacions entre PSOE i Podemos per formar govern. Sobre això, el líder dels comuns a Madrid ha assegurat que la consulta pactada mai es va arribar a posar sobre la taula.