Després que ahir BComú optés per trencar el pacte a l'ajuntament de Barcelona amb el PSC, avui el líder de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha lamentat a Els Matins de TV3 que "estem vivint unes polítiques de recentralització que afecten les polítiques municipals i del canvi" i ha justificat que, precisament per això, "les eleccions del 21-D han de ser eleccions de solucions i finalització de blocs".

Aquesta és l'aposta dels comuns, que tenen clar que Barcelona ha de "tirar endavant" polítiques de ciutat i "superar les polítiques de blocs" perquè, d'aquesta manera, només es percep que "hi ha una dinàmica claríssima de suspensió i atac a les institucions catalanes i de centralització del PP".

En aquest sentit, Domènech ha mostrat el seu desig perquè el PSC "aposti clarament per no entrar amb aliances amb PP i Cs", tot tenint present que "el PSC està responent poc al que ha estat la tradició política del catalanisme d'esquerres", així com que "pacta alhora pacta amb el PP i amb la Unió Democràtica que està en contra dels matrimonis homosexuals".

Contra el 155

El líder de CatComú no s'ha tallat a l'hora de carregar contra el Govern i ha demanat que, després que surtin de la presó que és la seva prioritat, donin explicacions perquè considera que "si algú pretenia portar el país fins on l'ha portat i no estaven preparats per fer-ho, que ho expliqui".

Ara, l'important, a parer seu, és saber com solucionem el 155 i la repressió i com recuperem les institucions" i, justament per això, ha tornat a criticar l'estratègia dels socialistes catalans perquè "no han estat clars en els punts bàsics de l'acció política són anul·lar el 155 i la llibertat dels presos".

Per tot plegat, ha demanat que aquesta sigui "una campanya de gran sinceritat" per, d'aquesta manera, "començar a construir una proposta àmplia que ens permeti anar a un referèndum". I és que, segons Domènech, des de CatComú, està diposada a "estendre la mà a tots els espais polítics que tinguin clar que cal acabar amb el 155".