El líder de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, s’ha mostrat preocupat per una eventual “presidència telemàtica” de Carles Puigdemont des de Brussel·les. “La idea d’una presidència telemàtica ens portarà a un bloqueig més gran”, ha alertat aquest dilluns en roda de premsa. És per això que ha demanat “als qui poden construir majories” que parlin amb “claredat”.

“La proposta d’una presidència telemàtica, tots ells saben perfectament que si anem per aquí, l’endemà només hi ha dues opcions: una proposta per a sortir o la repetició d’eleccions”, ha assegurat Xavier Domènech. Ha reclamat a Junts per Catalunya que reflexioni sobre si treballa per a recuperar l’autogovern.

Per altra banda, el líder dels comuns al Parlament ha revelat que ningú no els ha ofert formar part de la Mesa del Parlament, i que per tant no tenen “cap acord amb ningú” per a la constitució de la cambra d’aquest dimecres. “No tenim cap acord amb ningú, però creiem que la Mesa hauria de ser el més plural possible”, ha defensat.

No obstant això, Domènech ha volgut puntualitzar que la seva hipotètica presència a l’òrgan rector de la cambra “serviria per desbloquejar la situació i iniciar la legislatura”.