El líder de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Xavier Domènech, ha exigit a les forces independentistes que presentin "ja" l'últim candidat a presidir la Generalitat. El diputat parlamentari ha lamentat que JxCat i ERC estiguin "jugant" a presentar candidats rere candidats, tot esperant el definitiu. "A veure si comencem a caminar", ha reclamat Domènech, en un contacte amb la premsa aquest diumenge al migdia a la Nau Bostik de Barcelona.

D'altra banda, el cap de files de CatECP ha subratllat que aspira a construir "un nou Podem" que estigui "molt més arrelat a la societat, obert als pobles i barris, i més al servei dels grans moviments socials del país". Domènech ha participat en un acte de suport a la seva candidatura a secretari general de Podem, amb la presència de Vicenç Navarro i Jéssica Albiach.

Pel que fa a la investidura, Domènech ha reiterat que CatECP ja va advertir que la candidatura de Jordi Sànchez no seria "efectiva", i ha criticat el "nou bloqueig" causat perquè els partits independentistes no assumeixen les seves "responsabilitats" de formar Govern i acabar amb el 155.

A més, el líder dels comuns ha criticat que el president i líder de JxCat, Carles Puigdemont, hagi opinat que unes noves eleccions no serien "res greu". A això, Domènech ha replicat que sí, que uns nous comicis serien una mala notícia, perquè es mantindria el país bloquejat així com l'aplicació del 155.