El líder dels comuns, Xavier Domènech, ha acusat al candidat a la investidura, Jordi Turull, de representar "la convergència de la pitjor etapa", la del "3% i la de les retallades". Domènech també ha criticat que el calendari de la investidura vagi en funció del calendari judicials, ha acusat els independentistes de no tenir estratègia.

A més, ha retret a Carles Puigdemont haver defensat la seva investidura a distància perquè no podia haver-hi un president a la presó, però que en canvi després n'hagi presentat un d'empresonat, Jordi Sànchez, o un que aquest divendres pot tornar a entrar a la presó, Jordi Turull.

Domènech ha defensat també que "cal construir el país i deixar de viure en el simbolisme" i així encetar "una nova etapa a Catalunya" que aposti per "majories transversals". A més, ha defensat la recuperació de l'autogovern i ha assegurat que actualment estem vivint "una de les hores més fosques de la història de Catalunya".

Finalment, el líder de CatECP ha preguntat a JxCat i ERC si la proposta del candidat és per a escollir president o bé per fer unes eleccions: "No es pot trair més la confiança del poble".