Domenech, en la conferència d'aquest matí/QS

El candidat d'En Comú Podem a les eleccions generals del 20D ha evitat dir què votaria en un virtual referèndum independentista i ha defensat la "plena sobirania però amb sobiranies compartides". Xavier Domènech ha defensat una pregunta binària a l'escocesa però no ha volgut dir per quina resposta optaria, i ha aclarit que "dependria del debat concret del referèndum".

En una conferència aquest dimecres al matí al Fòrum Nueva Economia, Domènech ha apostat perquè Catalunya decideixi si vol ser un estat independent o bé relacionar-se d'alguna manera amb Espanya.

El candidat de la nova esquerra insisteix en un referèndum desvinculat d'un eventual procés constituent espanyol i abans d'una possible reforma constitucional. S'ha apuntat al carro ideològic de Valentí Almirall, Salvador Seguí i Lluís Companys per escapolir-se d'explicar el seu vot en un referèndum secessionista.

Legalitzar la marihuana

Domènech ha apostat per legalitzar la marihuana i fer-ho si així s'aprova en un referèndum específic. "Primer farem el referèndum sobre Catalunya i després sobre la marihuana, que defensem legalitzar-la", ha explicat amb certa ironia.

 

També ha proposat establir una renda mínima de 600 euros mensuals per a la gent sense ingressos.