El discurs de Quim Torra ha deixat “molts interrogants” als comuns. Així ho ha manifestat el líder de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, que ho ha traslladat al candidat a la investidura durant la seva rèplica aquest dissabte al Parlament. “Serà el president del Govern o serà el president de Puigdemont?”, li ha preguntat. I ha plantejat altres dubtes: “No sabem si escollim president per a una legislatura o un president provisional”. Ha vaticinat que serà "un Govern caducat abans de néixer".

En aquest sentit, Xavier Domènech ha descrit la presentació de Torra com a un “bon discurs per a Carles Puigdemont” i “per intentar convèncer la CUP”. No obstant això, ha matisat que “no ha estat un bon discurs per al conjunt del país”. Ha insistit en els molts dubtes que tenen. “Han discutit molt sobre què es quedarà cadascú, però han discutit amb la mateixa intensitat l’estratègia per sortir d’aquesta situació? Crec que no”, els ha etzibat. I ha posat el dit a la nafra de la majoria independentista: “ERC, JxCat, el PDeCAT i la CUP volen el mateix? Crec que tampoc”.

El líder dels comuns ha demanat a l’independentisme no quedar “atrapats en la provisionalitat” i ha carregat contra el suposat “legitimisme”, que ha descrit com la “reducció d’un projecte que es volia de país a una persona”. En aquesta línia, ha criticat que s’ha sabut “molt abans” el nom dels consellers que formaran el Govern que no pas el del candidat a la investidura. També que s’hagi de saber a través d’una entrevista de Puigdemont a La Stampa la possibilitat d’unes eleccions a l’octubre. “Per què només cinc mesos?”, li ha preguntat.

Per altra banda, Domènech també ha fet referència a les polèmiques piulades per les quals Torra va disculpar-se. “Allò important no són les piulades, sinó què pensa el candidat. Què pensa vostè dels espanyols?”, l’ha interrogat. Ho ha considerat “absolutament clau”, perquè “quan sapiguem què pensa dels espanyols també sabrem què pensa de Catalunya”. Li ha dit que, si ell hagués emès aquestes opinions, “no seria candidat a la presidència de la Generalitat”. Ha conclòs amb un retret: “No creiem que vostè ni el seu Govern representin la transversalitat de la qual parlen”.