El candidat de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha afirmat que la CUP "no està massa en disposició" de dir-los amb qui poden formar govern després del 21-D. El cap de llista ha responsabilitzat també la CUP de la situació actual de Catalunya, amb l'autogovern intervingut, i ha assegurat que els seus dirigents polítics "deien unes coses abans de la DUI i unes altres després". D'aquesta manera ha respost a la diputada cupaire Mireia Boya, que reclamava als comuns que diguessin "clarament" si estan disposats a pactar amb els que han imposat el 155, inclòs el PSC.

Domènech ha dit que no participaran "en la lògica de construcció de blocs" i esperaran que els ciutadans s'expressin a les urnes. "Posem al centre tant la recuperació de l'autogovern, antitètic al 155, com la recuperació del país, antitètic a la unilateralitat", ha refermat. 

En relació al PSC, Domènech ha assegurat que aquest dijous Pedro Sánchez ha dit a Miquel Iceta "amb qui no pot pactar", però no ha concretat amb qui ho hauria de fer. Xavier Domènech ha considerat que Sánchez "s'ha aixecat avui per la banda esquerra del llit". "Altres vegades s'aixeca pel costat dret i recolza el PP i el 155", ha afegit el candidat, que espera que la postura actual dels socialistes "es consolidi i no sigui només flor d'un dia".

"Nosaltres apostem per treure un gran resultat per construir un Parlament de Catalunya i un Govern que vagi més enllà de blocs", ha exposat el líder dels comuns, que també ha demanat esperar que es coneguin els programes electorals de tots els partits i, sobretot, al que decideixi la ciutadania a les urnes. 

Domènech també s'ha referit a les amenaces de "violència extrema" per part de l'Estat i ha considerat que un responsable polític que faci aquest tipus d'afirmacions "ho hauria de poder demostrar amb fonts". "I, de moment, no n'ha sortit cap", ha afegit. El candidat ha considerat que l'objectiu de Marta Rovira és "clarament explicar" per què després de la declaració d'independència "no va passar res".

"Havien dit que la declaració d'independència aniria acompanyada de reconeixement internacional, estructures d'Estat i d'una àmplia majoria, i cap de les tres coses ha passat", ha conclòs.