L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha assegurat aquest dijous que "no s'entendria" que el PSC pactés amb PP per desbancar-la de l'alcaldia i ha afirmat que els motius que el juny del 2013 van dur-la a formar un acord amb els socialistes, entre d'altres, continuen "vigents". "Seria molt estrany que ara s'aturés aquesta remuntada de dignitat i de drets que el PSC va facilitar, no s'entendria", ha defensat l'alcaldessa de Badalona en una entrevista a 'Naciódigital', on ha afegit que la ciutat "necessita continuar en la recuperació de drets durant aquests tres anys sense polítiques del PP en el govern". Sabater, d'altra banda, ha assenyalat que "si hi ha d'haver un canvi, d'aquí un any hi ha noves eleccions i ja hi haurà temps de fer nova campanya política".

El president del PP a Badalona, Xavier Garcia Albiol, va anunciar aquest dimecres que renunciava a liderar la moció de censura per fer fora l'alcaldessa Dolors Sabater (Guanyem Badalona) i que els 10 regidors populars votarien a favor del candidat del PSC, Àlex Pastor. En roda de premsa, Albiol va explicar que fa aquest "sacrifici" perquè la ciutat de Badalona no es pot permetre estar un any més "en mans d'un govern municipal que ha posat la ciutat al servei de l'independentisme" i que "ha donat l'esquena als problemes reals de la ciutadania". 

"El que faig és un oferiment sincer, sense lletra petita ni condicions", va destacar. Malgrat que encara no ha comunicat la renúncia al PSC ni a Cs, Albiol va destacar que en reunions anteriors van coincidir "en el 80% del què cal fer a Badalona" i que confiava formalitzar la moció de censura la setmana vinent.