La qui va ser alcaldessa de Badalona i candidata de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, ha anunciat aquest divendres que plega de diputada al legislatiu català, per centrar-se en la política local badalonina. Sabater va sortir elegida regidora a les eleccions municipals, després que la seva coalició Guanyem Badalona en Comú-Municipalistes de Catalunya va aconseguir un representant, que era ella. 

A Badalona el PP de Xavier García Albiol va obtenir 18 escons i la majoria absoluta. Tot i això, Sabater no s'ha desanimat i ha optat per la política de Badalona. La CUP li ha agraït que fes el pas. "Gràcies, Dolors Sabater per aquests dos anys de lluites compartides i projecte col·lectiu. Ara a seguir a primera línia a Badalona per combatre l'extrema dreta i contribuir a fer de la ciutat una trinxera de resistència antifeixista. Seguim lluitant al mateix camí! La lluita a Badalona és imprescindible per plantar cara la ultradreta i tornar a bastir a l'Ajuntament l'alternativa democràtica i social que faci possible el canvi que mereix la ciutat. Gràcies per la feina, seguim lluitant i ens veiem aviat, Dolors!", ha indicat el partit antisistema.

 Sabater, que era fins ara la presidenta del grup parlamentari de la CUP, ha assenyalat que cal "refundar" les esquerres a Badalona i que confia jugar-hi un paper important, segons fonts de Guanyem. A més, es proposa fer "una oposició frontal" a qui serà alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, perquè creu que no la faran la resta de grups municipals. En aquesta línia, Sabater ha decidit "treballar per la ciutat" i "no deixar-la tirada". Els partits d'esquerres de Badalona han sumat només 9 regidors, davant els 18 de Xavier García Albiol. Són 4 del PSC, 2 d'ERC, 2 dels comuns i el de Dolors Sabater.

En les eleccions municipals del 2015, Sabater va aconseguir 5 regidors i es va situar darrere de Xavier García Albiol, que en va obtenir 10. Va aconseguir ser alcaldessa amb un pacte amb el PSC, ERC i ICV, i el suport al consistori de CDC. Finalment, però, va formar govern només amb ERC i ICV. El 2018 no va poder aprovar el pressupost municipal i això va derivar en una qüestió de confiança i una moció de censura, que va guanyar el socialista Àlex Pastor, amb el suport del PP i Ciutadans.