La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha retret aquesta tarda a ERC que, juntament amb el PDeCAT, l'haguessin declarat 'persona non grata' al seu poble, Sant Sadurní d'Anoia. "Aquesta tarda m'han declarat 'persona non grata' al meu municipi, el seu partit i els seus socis", ha replicat al senador de ERC, Jordi Martí Deulofeu, durant la sessió de control al govern espanyol. 

Montserrat, però, s'ha avançat als esdeveniments i, més tard, ha estat desmentida per la realitat. El ple de l'Ajuntament de Sant Sadurní ha acabat rebutjant, amb l'abstenció en ple del PDeCAT i de la meitat dels regidors d'ERC, la moció de la CUP que demanava declarar-la 'persona non grata' "com a ministra del govern espanyol del PP i per tant responsable directa de la violència policial de l'1-O". 

En total, la moció ha tingut quatre vots a favor —la CUP i dos d'ERC—, quatre en contra —el PSC i el PP— i vuit abstencions —dues d'ERC, quatre del PDeCAT i dues d'ICV—. Davant de l'empat, l'alcalde podia haver exercit el seu vot de qualitat, decisiu en aquest cas. Tot i això, Josep Maria Ribas, d'ERC, que governa per un pacte amb el PDeCAT, ha optat per l'abstenció.