La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha assegurat avui que el seu habitatge a Catalunya ha aparegut amb pintades que l'anomenen feixista. Segons la ministra, l'acció respon al "fustigament, l'amenaça i l'insult constant que pateixen els que pensen diferent" de l'independentisme.

Així ho ha explicat en una entrevista a Onda Cero, des d'on s'ha referit a la situació que es viu a Catalunya i a la decisió judicial d'enviar presó als dirigents de l'ANC i Òmnium Cultural. "Vostè no sap el que és ser del PP a Catalunya, la fustigació l'amenaça, l'insult constant, jo mateixa avui m'he aixecat amb pintades a casa meva", ha explicat la responsable de Sanitat sobre l'atac, del qual s'ha difòs una suposada fotografia a Twitter.

Preguntada pel que deien les pintades ha explicat: "El que són ells... feixistes". La ministra ha prosseguit: "L'altre dia ens vam despertar així, però no només a casa sinó també a la seu del PSC, als bancs... aquí a qui pensa diferent el fustiguen".

Montserrat ha relacionat les pintades amb les darreres accions del govern espanyol que, segons ella, defensa "la democràcia, la llibertat del que pensa diferent i el que defensa la llei i el diàleg dins d'aquesta", per això també —ha incidit—, l'Executiu treballa per "tornar la certesa, la seguretat i l'estabilitat" a Catalunya.

Sobre la decisió de l'Audiència Nacional d'enviar a la presó sense fiança per sedició el president de l'ANC, Jordi Sánchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, la ministra ha dit respectar les decisions judicials, però ha afirmat que "el que vam veure ahir demostra que tots som iguals davant la llei a Espanya", on "no hi ha hagut cap pres polític".