La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, ha fet una crida aquest dimarts a la participació de la manifestació contra l'enduriment del delicte de desordres públics agreujats en la reforma de la sedició. Davant els micròfons de Catalunya Ràdio, la líder de l'ANC s'ha mostrat convençuda que els canvis en el codi penal tenen per finalitat "penalitzar els fets de l'u d'octubre" i per això vol que el Govern es faci enrere en el seu pacte amb el govern espanyol. Si bé ha reiterat que des de l'Assemblea "celebrem" que es derogui la sedició, la reforma dels desordres públics agreujats és "un avenç per a la repressió". En aquest sentit, considera que l'Executiu català ha de "fer un exercici d'honestedat".

Preocupació perquè la reforma criminalitzi l'u d'octubre

Dolors Feliu creu que la reforma del codi penal que afecta el delicte de desordres públics agreujats és "preocupant" per a qualsevol moviment social que surti al carrer a manifestar-se. És per això que veu normal i necessari que una seixantena d'entitats s'hagin adherit a la convocatòria de l'ANC i vulguin defensar els seus drets. "La reforma és un avenç per a la repressió", ha assegurat, per després afegir que "el triomfalisme del Govern" ha quedat retratat un cop la societat civil ha posat en dubte la naturalesa de la reforma. Per això, demana que l'Executiu català facin "un exercici d'honestedat i es faci enrere" en el seu pacte amb la Moncloa. Més concretament, Feliu creu que la reforma és una excusa per perseguir encara més l'independentisme després que l'Estat hagi pogut constatar la ineficàcia del delicte de sedició per a poder fer-ho. Per a l'ANC, l'enduriment del delicte de desordres públics està escrit "en clau de penalitzar els fets de l'u d'octubre". "Volem que no es faci això amb els vots de la població catalana i el vistiplau del nostre propi Govern", ha rematat Feliu.

Manifestació de l'ANC contra la reforma de la sedició

La manifestació de l'ANC contra la criminalització de la protesta començarà cap a les 12.00 hores del migdia en el Pla de Palau, i el pla és acabar davant del Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume, a una hora per determinar. El recorregut previst és el següent: Pla de Palau - Passeig d'Isabel II (direcció Montjuïc) - Via Laietana (després de girar a l'edifici de Correus) - Plaça de l'Àngel - Carrer Jaume I - Plaça de Sant Jaume. Un cop arribats a la destinació, es realitzarà una proclama per part de l'ANC en un escenari creat per a l'ocasió. La convocatòria ha estat secundada per una seixantena d'associacions de la societat civil de Catalunya, a més de Junts per Catalunya, la CUP, i el sector crític d'ERC.