Arriba la manifestació d'ANC del 6 de desembre de 2022 a Barcelona i ja sabem l'hora, el lloc, el recorregut, primers detalls del seu acte principal, serveis d'autocars per arribar a Barcelona i fins i tot un vídeo promocional. A continuació t'oferim tota aquesta informació desglossada en seccions, perquè ho sàpigues tot sobre aquesta mobilització per oposar-se al nou delicte de desordres públics agreujats, una reforma del codi penal que l'Assemblea Nacional Catalana ha considerat una infracció "en contra dels drets fonamentals que posaran en perill el dret a la manifestació". Penses assistir o vols saber-ne més sobre les causes darrere de la manifestació d'ANC el 6 de desembre a Barcelona? Aquí tens tots els detalls.

Junts, la CUP i crítics d'ERC assistiran a la manifestació de l'ANC contra la reforma de la sedició
 

Manifestació ANC del 6 de desembre a Barcelona: hora, lloc i recorregut

La manifestació de l'ANC del dimarts 6 de desembre de 2022 començarà cap a les 12.00 hores (migdia) en el Pla de Palau, i el pla és acabar davant del Palau de la Generalitat, a Plaça de Sant Jaume, a una hora per determinar. El recorregut previst és el següent: Pla de Palau - Passeig d'Isabel II (direcció Montjuïc) - Via Laietana (després de girar a l'edifici de Correus) - Plaça de l'Àngel - Carrer Jaume I - Plaça de Sant Jaume. Una vegada arribat al destí, es realitzarà una proclama per part de l'ANC en un escenari creat per a l'ocasió.

Acte principal de l'ANC per al 6 de desembre

Una vegada la manifestació de l'ANC arribi davant del Palau de la Generalitat, els organitzadors d'aquest acte pujaran a l'escenari ja esmentat per demanar al Govern que "aturi els pactes amb un estat que només fa que augmentar la repressió contra el moviment independentista" (amb referència a la reforma del codi penal). Encara que l'Assemblea Nacional Catalana no ho ha especificat en la seva nota de premsa, és possible que s'aprofiti aquest acte principal per repassar l'argumentari que va presentar fa uns dies. En el moment de la redacció d'aquest article, no hi ha encara informació sobre qui o qui executarà aquesta proclama en contra de la reforma del codi penal.

Motius de l'ANC per organitzar la manifestació del 6 de desembre a Barcelona

L'ANC ha decidit organitzar aquesta manifestació a Barcelona perquè considera com una "gravetat" la reforma del codi penal, en concret el nou delicte de desordres públics agreujats. "Després de poder analitzar l'informe en detall amb experts juristes", explica l'Assemblea Nacional Catalana a la seva pàgina oficial, "s'han detectat encara més infraccions en contra dels drets fonamentals que posaran en perill el dret a la manifestació".

Per exemple, l'ANC explica que la reforma augmenta les penes mínimes per delicte de desordres públics a tres anys i a més facilita l'ingrés a la presó quan sigui un delicte provocat per una multitud. Una manifestació pot ser considerada una multitud, així com un possible delicte de desordre públic. A més de posar en perill el dret a manifestar-se, l'entitat explica que la reforma posa en perill totes les persones que van participar d'alguna forma o una altra en el referèndum de l'1 d'octubre.

"Aquest text portaria a presó a les desenes de milers de persones que van permetre i van protegir el referèndum sobre la independència en edificis i escoles públiques, així com als milers de persones que, exercint el seu dret a la manifestació pacífica, van tallar carreteres o vies públiques per alertar al món de la repressió de l'Estat espanyol".

L'ANC conclou que el nou delicte de desordres públics pot rebaixar les penes de presó en molt pocs casos, i que precisament aquest avantatge per a uns quants no compensa el desavantatge per a gaires d'altres. "Intercanviar el benefici d'alguns per hipotecar o dificultar l'exercici del dret de manifestació i autodeterminació és una cosa que cap independentista o partit independentista no pot donar suport".

Autocars a Barcelona el 6 de desembre de 2022: com arribar a la manifestació

Vols anar a la manifestació de l'ANC a Barcelona per al 6 de desembre de 2022? Una bona manera d'arribar (i tornar) és consultar els autocars que l'Assemblea ha preparat en diverses localitats i municipis per portar els interessats a Barcelona. Recomanem visitar la pàgina de l'ANC per comprovar si tens autocars a prop, hora d'anada, preus, si hi ha hora de tornada, com cal reservar plaça... Com amb tantes coses en aquesta vida, és millor ser previngut i reservar amb temps a risc que t'acabis quedant sense lloc.

Vídeo de la manifestació del 6 de desembre: 'Cap pacte amb l'Estat espanyol per empresonar-nos!'.

Ja fa uns dies que l'Assemblea Nacional Catalana ha penjat un vídeo anunciant i explicant la seva manifestació del 6 de desembre a Barcelona, amb el títol de 'Cap pacte amb l'Estat espanyol per empresonar-nos!'.

El vídeo explica els motius de la manifestació, així com l'hora i el lloc.