Dolors Bassa ha sortit de la presó del Puig de les Basses a les 8.33 h per anar a treballar a la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Ho fa després que la junta de tractament li modifiqués el 100.2, que inicialment tenia concedit per tenir cura de la mare. A partir d'aquest dilluns, Bassa pot sortir cinc dies a la setmana per fer una jornada laboral de sis hores.

La mateixa Bassa, via twitter, ha assenyalat que se sentia "feliç de sortir unes hores de presó", afegint que treballarà "en una residència de gent gran ara que es necessiten tantes mans".

 

Bassa s'incorpora a l'equip tècnic de la fundació, on donarà suport a la direcció i gerència, i s'encarregarà d'impulsar projectes educatius, de voluntariat amb joves i de recerca de fons econòmics, entre d'altres. Treballarà en un despatx habilitat a l'espai municipal d'entitats, a l'edifici de Casa Pastors.

Ha sortit a peu del recinte de la presó i, després de creuar-ne la tanca, ha pujat en un cotxe que l'esperava per traslladar-la fins a Torroella de Montgrí, el seu poble natal.

"En l'exercici de les seves funcions podrà desplegar, en diferents àmbits, l'àmplia experiència acumulada al llarg de la seva trajectòria professional i pública, molt centrada en l'àmbit social", ha destacat Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí en un comunicat. "El seu perfil donarà un valor afegit al desenvolupament de diferents projectes relacionats amb la missió de la fundació, que és el de donar servei a persones grans en situació de dependència", hi afegia l'escrit.

Entre d'altres tasques, Bassa definirà diferents projectes que vol impulsar la fundació. A més, també aportarà la seva experiència al pla de formació per al personal de la fundació.

Despatx a Casa Pastors

Mentre duri la crisi sanitària, Dolors Bassa participarà en el pla de comunicació amb les famílies dels residents. Una tasca que "en aquest context d'adversitat és prioritària i imprescindible", indica la fundació.

Com que l'entitat té caràcter essencial, l'exconsellera pot exercir les seves funcions de manera presencial a Torroella de Montgrí. Tot i això, indica la Fundació Hospital de Malalts i Pobres, com que Bassa està interna al Puig de les Basses i els recintes penitenciaris es consideren espais de risc epidemiològic, s'han pres mesures preventives.

Per aquest motiu, tindrà el seu lloc físic de treball en un despatx habilitat a l'espai municipal d'entitats, situat a l'edifici de Casa Pastors. "Des d'aquí podrà desplegar les seves funcions amb total normalitat i seguretat, sense haver d'accedir a les dependències residencials", subratlla l'entitat.

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts és una entitat sense afany de lucre que atén persones grans en situació de dependència. Gestiona dos centres, la residència Vila Vella i la residència i centre de dia Santa Caterina.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat