L'exconsellera Dolors Bassa ha dit aquest matí en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que Esquerra Republicana de Catalunya "no posarà cap obstacle al candidat que esculli Junts per Catalunya". "Nosaltres vam escollir el president del Parlament i a ells els toca elegir el futur president de la Generalitat", ha dit.

Turull, candidat

En qüestió de noms, Bassa ha assegurat que no sap quins candidats hi ha sobre la taula, però ha afirmat que, si finalment és Jordi Turull l'escollit, "serà un molt bon president". "És una persona fantàstica, treballadora i dialogant", ha sentenciat. Sigui quin sigui el candidat, l'acord de JxCat i ERC necessita dels vots de la CUP, formació que, per ara, no els dóna suport. Bassa ha demanat als cupaires que "anem tots a una". L'exconsellera s'ha mostrat molt esperançada i espera que "en pocs dies tindrem president". Sobre si l'expresident Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín haurien de renunciar a l'acte de diputat i així no necessitar els vots de la CUP per la investidura, ha preferit no pronunciar-se: "és una decisió personal", ha dit. 

Al Parlament sí, al govern no

L'exconsellera de Benestar i Família ha dit que continuarà treballant com a diputada al Parlament però que descarta ser membre del govern per una raó: "Les persones que estan al capdavant del govern han de tenir les mans lliures però, sobretot, la paraula lliure". "Jo tinc l'espasa de Dàmocles a sobre i això no ha acabat (...) el mínim que em pot passar és inhabilitació". Dolors Bassa és conscient que ha de preparar la seva defensa i que això "necessita temps".