La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha respost de forma contundent a la pregunta del PP sobre si havia ordenat a la Fiscalia l’indult dels presos polítics. Delgado ha afirmat: “Mai hem ordenat res a la fiscalia perquè aquest govern respecta l’autonomia judicial”.

La ministra ha hagut de sentir a la sessió de control al Congrés de Diputats com el diputat del PP, Rafael Hernando, li etzibava que era una mentidera. “Vostè s’ha convertit en el paradigma de la mentida”, li ha dit fent referència a la seva relació amb el comissari José Manuel Villarejo, que primer va desmentir per després admetre que havien coincidit tres vegades. "Vostè és un zombi, a qui ni el CIS li arreglara la cara", li ha repetit el diputat popular, que li ha demanat la dimissió amb un directe "marxi".

Delgado ha evitat entrar-hi en la provocació sobre aquesta qüestió i ha insistido en defensar l'autonomia judicial. A les acusacions d'Hernando que havia col·locat al capdavant de la Fiscalia General de l'Estat "una fiscal dòcil que no necessita rebre ordres perquè ja sap que ha de fer", la ministra li ha retret que el PP, quan era el govern sí que ordenava i pressionava la fiscalia. I ha posat com a exemple el cas Bàrcenas o el cas de l'expresident de Múrcia.

Hi haurà ampliació