L'aval del Tribunal Constitucional a l'apliacció de l'article 155 a Catalunya ha rebut un altre aval, el de la ministra de Justícia. "L'Estat de dret ha funcionat", ha defensat Dolores Delgado després de fer-se públic el veredicte aquest dimarts. Ha fet servir el mateix argument per a Carles Puigdemont i Toni Comín, després que el TJUE els hagi denegat mesures cautelars per ocupar el seu escó al Parlament Europeu. "La justícia europea funciona", ha dit.

En una atenció als mitjans a Madrid aquest dimarts, la ministra espanyola ha recordat que en el sistema judicial espanyol hi ha tot un sistema d'apel·lacions que en garanteixen el funcionament. “El TC s’ha manifestat després de fer un examen exhaustiu”, ha sostingut. I ha afegit: "S'ha sotmès a allò normal a tots els països i Estats".

Pel que fa a la negativa del Tribunal de Justícia de la Unió Europea a Puigdemont i Comín, Delgado ha subratllat que "tothom és igual davant la llei". Segons la ministra, “la justícia europea, que també funciona i forma part del nostre sistema de garanties, ha dit el que ha dit: que el dret intern és qui diu qui són els candidats electes”.