Les competències sobre els “processos electorals” que han de permetre l’organització del referèndum de l’1 d'octubre estan a partir d’avui en mans del vicepresident, Oriol Junqueras. Així ho publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) en un decret —el 108/2017, de 17 de juliol— signat com és preceptiu pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i pel qual es modifiquen els àmbits competencials dels departaments del Govern.

Aquesta modificació forma part dels canvis de l’estructura de l’Executiu que van anunciar divendres passat el president i el vicepresident en roda de premsa al palau de la Generalitat. L’objectiu és centralitzar l’organització del referèndum en el departament que encapçala Junqueras.

El decret té dos articles, el primer situa la competència sobre processos electorals dins del Departament de la Vicepresidència, Economia i Hisenda, i el segon la deixa fora del Departament de Governació.

decret

Una disposició addicional estableix que totes les referències que la normativa vigent faci al departament de Governació en matèria de processos electorals “s’han d’entendre fetes al Departament de la Vicepresidència”.

Hi ha dues disposicions transitòries. La primera fixa que les persones que ocupen llocs de comandament de les àrees modificades “seguiran exercint les seves funcions mentre no s’adaptin els nomenaments o es proveeixin, si escau, els llocs de treball d’acord amb l’estructura regulada”.

La segona assenyala que aquests canvis no afectaran les retribucions dels funcionaris que es vegin inclosos fins que s’adoptin les disposicions de desplegament de l’acord i es duguin a terme les adaptacions pressupostàries necessàries.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat