El documental que prova que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són innocents s'emetrà el pròxim dijous segons han informat TV3 i Mediapro en sengles comunicats. El documental, que porta per títol '20-S', ha estat dirigit per Jaume Roures, i produït per Mediapro, i es podrà veure en una emissió especial del programa Sense Ficció, de TV3.

La cinta narra els fets que van succeïr el passat 20 de setembre davant de diferents seus de la Generalitat i la concentració davant de la Conselleria d'Economia i Hisenda. Fets pels quals, els Jordis estan acusats de rebel·lió i en presó preventiva des del passat 16 d'octubre.

El documental analitza, amb imatges i testimonis, el paper dels Jordis, aleshores presidents de l'ANC i Òmnium, durant la concentració, que va durar més de 15h. Alhora també mostra l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant tota la jornada.

Prèviament, dimarts hi haurà una preestrena a l’Aribau Multicines de Barcelona a les 20.00 el pròxim dia 26 de juny, i tal com ha informat el director del documental, Jaume Roures,  les imatges podrien servir de prova per a la defensa de Sànchez i Cuixart, que fa més de vuit mesos que estan tancats a la presó de Soto del Real.