Aquest és el text que ha enviat el Tribunal Superior d’Slesvig-Holstein rebutjant que Puigdemont ingressi a presó:

El Jutjat 1 penal del Tribunal Superior d’Slesvig-Holstein ha desestimat avui una sol·licitud del Fiscal General perquè es reforci l'ordre d'extradició contra Carles Puigdemont.

Segons l'estat actual del procés, el Tribunal Superior Regional no veu un augment del risc de fugida de Carles Puigdemont, per la qual cosa segueix en llibertat. Segueix en vigor l'ordre de 5 d'abril del 2018, segons la qual Carles Puigdemont està exempt de la detenció amb finalitats d'extradició amb condicionals (inclosa la presentació davant la policia setmanalment).

El Fiscal General havia justificat la seva sol·licitud que es reforcés l'ordre d'extradició amb nova informació procedent d'Espanya i el consegüent augment del risc de fugida. El Primer jutjat Penal del Tribunal Superior del land no va veure cap augment del risc de fugida sobre la base de la informació proporcionada.

Quan s'espera una decisió definitiva del Primer jutjat Penal sobre l'admissibilitat de l'extradició, aquesta segueix pendent. Fins avui, el Fiscal General no havia demanat que es determini si l'extradició és admissible.

Oficina de premsa de Schleswig-Holsteinischer

Cort d'apel·lacions

Dra. Christine von Milczewski