Aquest dilluns 15 de març s'aixeca el confinament comarcal a Catalunya. Hi haurà, però, algunes limitacions i la mobilitat fora de la comarca només es podrà fer amb els grups bombolla. "El control policial pot demanar si les persones són de la mateixa bombolla o no", ha apuntat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper.

Aquest és el document que ha recomanat Sàmper per acreditar que la sortida de la comarca està justificada. 

El document per acreditar que es viatja amb el grup bombolla

"Si les persones són de la mateixa bombolla, es pot acreditar amb un simple certificat de convivència de l'Ajuntament corresponent", ha posat com a exemple el conseller. Així doncs, el certificat de convivència del padró és una manera de justificar la sortida de la comarca davant un control dels Mossos d'Esquadra.

Pla de detall d'un control de mobilitat dels Mossos d'Esquadra  / ACN

El certificat de convivència del padró és una manera de justificar la sortida de la comarca davant un control dels Mossos d'Esquadra. / ACN

Cada ajuntament té la seva pròpia manera de sol·licitar, que pot ser de manera presencial o en alguns casos de manera telemàtica. Aquestes són les pàgines web per tramitar la sol·licitud del padró en les capitals catalanes:

A més a més, en cas de no disposar de padró, o que el padró no acrediti la bombolla de convivència real, cal utilitzar el certificat d'autoresponsabilitat del departament d'Interior per acreditar que es viatja amb la bombolla de convivència.

 

Certificat d'autoresponsabilitat per sortir de la comarca. 

Les noves mesures contra la Covid-19 a Catalunya

El Govern aixecarà el confinament comarcal a Catalunya a partir del pròxim dilluns 15 de març. Aquesta és la principal mesura que s'anunciarà en una roda de premsa aquest migdia per part del Procicat. El confinament comarcal està vigent des del 8 de febrer, dia que es va flexibilitzar el confinament municipal que havia entrat en vigor el dia 7 de gener. A més, el comerç no essencial també podrà obrir els dissabtes.

A partir del 26 de març les trobades familiars i socials es limitaran a un màxim de 4 persones en espais tancats excepte si són convivents i en espais privats no es permetran reunions fora dels convivents. Als domicilis particulars no s'hi podran fer reunions amb persones de fora del nucli de convivència. D'altra banda, per Setmana Santa no es podrà viatjar entre comunitats, excepte les Balears i les Canàries.

 

Imatge principal: Un agent dels Mossos d'Esquadra demana documentació en un control del confinament comarcal, al Ripollès. / Europa Press