Les eleccions catalanes cada cop són més aprop i, per això, partits i entitats ja han començat a preparar-se pel nou escenari. Una de les organitzacions que ho està fent és l'Assemblea, que aposta per només demanar el vot pels partits que ens les properes eleccions assumeixin "explícitament" un mandat cap a la independència per la via unilateral.

Així es desprén de la ponència de full de ruta que va aprovar el secretariat de l'entitat el passat 2 de febrer i que s'ha fet pública recentment. El text, però, és només una proposta i encara cal que superi el procés intern d'esmenes i que sigui aprovar finalment en l'assemblea general que l'entitat celebrarà el proper 22 de març a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat. 

El text considera que la via unilateral és "l'única possible" per afrontar el procés i considera que el nou govern sorgit de les eleccions hauria de ser "capaç de preparar i bastir amb determinació les eines necessàries per, quan fos el moment, rehabilitar la declaració del 27 d’octubre" de 2017.

A més, també refermen el mandat de l'1-O i aposten per retornar als dies previs al referèndum "com a exemple d’objectiu comú i unitari, perquè no podem desvalorar el que va passar". "Vam votar democràticament i vam guanyar democràticament. I aquest ha de ser el nostre punt de partida", manifesten. 

 

Pel que fa al paper de l'ANC, manifesten que ha de fer un pas endavant per tornar a liderar el procés. "Liderar no vol dir fer-ho electoralment, però el nostre lideratge ha de portar a canviar els missatges o els lideratges polítics actuals", sostenen. "No podem jugar a dues veritats. I aquí és on hem d’aplicar la nostra força per ser creïbles i liderar socialment el procés", proposen.

Per tirar-ho endavant, l'òrgan intern fa una crida a la mobilització i diu que cal sortir al carrer "tantes vegades com sigui necessari". Això sí, aconsella fer-ho amb una estratègia "ben definida" i amb un "objectiu clar". "Hem de valorar i modular el com i el quan però, sobretot, el per a què", aposta el text.