A menys de 24 hores per a la segona sessió de la investidura de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats, el president a l'exili, Carles Puigdemont, ha fet una doble advertència al candidat del PSOE i a ERC, que permetrà la seva elecció: "Aquí hi ha un poble que vol votar, que vol decidir el seu futur i vol exercir el seu dret a l'autodeterminació. D'això no n'ha parlat el senyor Sánchez, bé, n'ha parlat per dir que això no succeirà, doncs error".

I ha afegit: "Pedro Sánchez encara no ha demostrat que de veritat vulgui desjudicialitzar el conflicte". Així ho ha declarat Puigdemont a Antena 3 des del Parlament Europeu, on avui ha rebut la credencial definitiva com a eurodiputat juntament amb el conseller també exiliat Toni Comín, tots dos de JxCat. 

Puigdemont assegura que sense l'autodeterminació no hi haurà solució al conflicte: "És més complex que un pacte en un despatx", ha dit en referència al que han tancat PSOE i ERC. Durant l'entrevista, el periodista incideix en aquest acord i li recorda que és el partit republicà qui s'ha assegut la taula a parlar amb els socialistes. Puigdemont ha reiterat que Esquerra "és un partit més" i ha argumentat que "es confon un conflicte amb les negociacions entre dos partits o governs, però tot és molt complex i anirà més lluny".

Puigdemont i Comín hi apareixen entrant al Parlament Europeu, visiblement satisfets d'haver rebut aquest dilluns l'acreditació definitiva d'eurodiputats: "Està tot arreglat", ha assenyalat el president a l'exili. Malgrat la decisió de la JEC que no reconeix la immunitat d'Oriol Junqueras, i que el Parlament Europeu ha ignorat, Puigdemont confia que el líder d'Esquerra viatjarà a Estrasburg: "Estarà aquí amb nosaltres el dia 13, n'estic convençut".