Els partits polítics de les illes Canàries que participaran en la votació sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya aquest divendres al Senat, estan dividits. Després de la reunió que ha tingut el seu comitè aquest dilluns, Coalició Canària ha decidit que votarà a favor de la suspensió de l'autonomia de Catalunya per part del govern central. 

Així ho ha explicat el secretari general del partit, José Miguel Barragán, que ha dit que el partit canari es mantindrà al costat del diàleg, el consens i la cerca de mesures que evitin "un trencament social", com el que s'ha produït a Catalunya amb la resta de l'Estat. 

Barragán també ha confessat que esperaran fins a l'últim moment a opinar sobre el conflicte que viu Catalunya, ja que poden passar moltes coses. Des de la proclamació unilateral fins a la "retractació" de Puigdemont. 

Per la seva banda, el partit de centreesquerra canari Nueva Canarias (CC) s'abstindrà en la votació d'aquest divendres al Senat sobre l'aplicació del 155 a Catalunya. El seu president, Román Rodríguez, ha dit, després de reunir-se per segona vegada, que el conflicte "només es pot resoldre mitjançant el diàleg, les urnes i les reformes constitucionals". "L'aplicació del 155 suposarà una confrontació total i un greuge que tindrà repercussions a tot Espanya", ha afegit. 

Per últim, el líder de NC ha confirmat que si Carles Puigdemont convoca eleccions autonòmiques, podrien canviar d'opinió sobre la seva votació, ja que "no és el mateix estar fora de les regles que tornar a elles".