Un grup de dissidents d'ETA, que respondrien a les sigles ATA (Amnistia ta Askatasuna), hauria robat, segons informa la Cadena Ser, part de l'arsenal de la banda terrorista. En concret es tractaria d'unes seixanta pistoles que en principi estaven incloses en el desarmament de l'organització.

D'aquesta manera, ETA no hauria pogut lliurar tot l'armament i material explosiu que tenia localitzat al centre i sud de França. L'esmentada emissora, que al seu torn cita fonts de la lluita antiterrorista, apunta que també s'hauria sostret material explosiu amagada a dos zulos d'Iparralde.

Les mateixes fonts asseguren que ETA ha intentat negociar amb la dissidència d'ATA la recuperació d'aquestes 60 pistoles però les converses han estat infructuoses perquè els dissidents no volen tornar el material. També l'Esquerra Abertzale ha intentat sense èxit recuperar les armes.

Amb tot, cap informe policial no recull la hipòtesi que ATA vulgui tornar a les armes, en vigílies de la dissolució d'ETA plantejada per a divendres vinent 4 de maig.