El batlle de Porta (Alta Cerdanya), Màrius Hugon, ha enviat una carta al president francès, Emmanuel Macron, que és copríncep d'Andorra, demanant que resolgui la discussió fronterera que hi ha entre aquest municipi nord-català i l'andorrà del Pas de la Casa. Porta demana la copropietat d'uns antics terrenys comunals de 24 hectàrees que actualment són andorrans. 

L'actual delimitació fronterera entre Porta i el Pas de la Casa va entrar en vigor fa un any, segons France Bleu Roussillon. El desembre passat, Porta va votar en un ple municipal demanar la mediació de Macron per aconseguir que aquestes 24 hectàrees siguin de propietat conjunta. L'emissora recorda que en aquesta àrea, pròxima a les pistes d'esquí del Pas de la Casa, Porta havia planificat un "important projecte immobiliari".

Segons l'ajuntament de Porta, en el darrer traçat de la frontera entre Andorra i la Catalunya Nord el municipi no va ser consultat. Però després de la validació per part de França tampoc no ho vol discutir, només demana la copropietat "i administrar les 24 hectàrees amb els andorrans".  

"Quan va anar a Andorra el setembre passat, el president Macron va dir que no era conscient de l'assumpte, però va prometre examinar el tema. És per això que vam decidir escriure-li. Espero que faci alguna cosa", ha indicat Hugon.