#OtegiFree | Primeras declaraciones de Arnaldo Otegi

 

Posted by Ahotsa on dimarts, 1 / març / 2016

Després de l'emotiva sortida d'Arnaldo Otegi de la presó, on s'ha abraçat a familiars i amics, l’exdirigent de la il·legalitzada Batasuna ha volgut adreçar unes paraules a les 200 persones aplegades al centre penitenciari de Logronyo.

Arnaldo Otegi s’ha definit avui com un pres “polític”. Per Otegi “avui ha sortit un pres polític d’una presó espanyola”, encara que “diguin que no n’hi ha”, perquè segons ell “sinó, no hi hauria tantes càmeres”. Qui encara és el secretari general de Sortu ha sortit de la presó amb el puny alçat i ha reivindicat que "com a independentistes ens van posar a la presó, i hem sortit encara més independentistes". Otegi ha adreçat aquestes paraules davant dels seus companys de partit i també davant de diversos membres de l'independentisme català com Lluís Llach, Santiago Vidal o David Fernández.

A més, ha assegurat que “la pau és el camí” i ha volgut deixar clar que “el millor lehendakari és el poble”. En aquesta primera intervenció des de l’exterior de la presó, Otegi no ha acabat de concretar si es presentarà o no a les pròximes eleccions basques que se celebraran a l'octubre, aposta que podria concretar aviat. Tot i això, cal tenir en compte que sobre ell recau una condemna d’inhabilitació fins al 2021.