El discurs del ministre de Justícia Rafael Catalá sobre la sentència del cas de la Manada ha variat totalment en els darrers dies. Mentre que hores després de la sentència el ministre considerava que aquesta ja era "una pena elevada", després de les escridassades i les peticions de dimissió que ha rebut en les últimes 48 hores Catalá ha canviat la seva opinió: ara es mostra inclús "sorprès" que els jutges no hi veiessin intimidació ni violència. 

El mateix dia que es va conèixer la decisió, des del Col·legi d'Advocats de Còrdova, Catalá va afirmar que la sentència per la Manada "ja era alta" i va demanar respecte per la resolució. "Un principi bàsic de l'estat de dret és el respecte a les sentències judicials".

Tanmateix, després de l'escridassada que va rebre el mateix dia a Còrdova, l'onada reivindicativa arreu de l'estat espanyol i les moltes peticions de dimissió, com ara la de per part de l'Associació de Jutgesses i Jutges per la Democràcia, Catalá ha canviat de manera radical el seu discurs.

L'endemà, en una entrevista a la Cadena Ser,  Catalá va obrir la porta a la possibilitat de sancionar el jutge que va emetre el seu vot particular al·legant que la víctima havia gaudit, tot i que hores abans afirmava respectar la decisió. "Hi ha vies disciplinàries. S'ha de deixar que el Consell General del Poder Judicial actuï", va assenyalar.

A més, el ministre es va mostrar sorprès per la decisió, que considerava "abús" els fets de La Manada. "Em sorprèn que la conclusió sigui que no hi hagi violència ni intimidació", va sentenciar.