Amb un enèrgic "bon dia, família!", Jordi Cuixart ha saludat el nombrós grup de treballadors que l'esperava a l'entrada de la seva fàbrica, Aranow, de Sentmenat. Passaven uns quants minuts de les nou del matí quan des de l'altra banda del llindar de la porta metàl·lica de la nau ha arribat un Seat blau. De dins ha baixat, somrient, el president d'Òmnium Cultural, que s'ha enfundat l'americana i ha entrat decidit a abraçar els seus companys. 

Un cop els ha saludat un per un, els ha adreçat unes paraules. "Vaig dir que tornaria i hem tornat", així ha arrencat el seu primer discurs públic fora de presó, que ha durat un minut i mig. Emocionat, Cuixart ha donat les gràcies als membres de l'empresa per haver tirat endavant el negoci durant aquests dos anys i tres mesos d'empresonament. "Sabeu que torno aquesta nit a la presó", ha lamentat, però ha afegit que "ha estat molt potent" poder-se sentir "tan acompanyat" per tots ells. "Us estimo moltíssim". 

Tirant del seu ADN activista ha recordat com el "compromís empresarial és també compromís social". En aquest sentit ha celebrat que "després de tants anys" avui recull els fruits del treball en equip. I que la raó de ser de la seva empresa és "treballar per les persones, humilment, discretament, tirant endavant llocs de treball". 

Tot i saber que a la nit tornarà a la presó, s'ha compromès a "seguir lluitant per tirar endavant l'empresa i treballant també per la llibertat i l'amnistia". Com a bon líder, ha conclòs amb un "tothom cap a dins a fer màquines", després del qual els treballadors s'han fos en un sentit aplaudiment. 

Avui és el primer dia que Cuixart pot gaudir del seu permís de feina, a través de l'article 100.2 del reglament penitenciari, del qual també es beneficiaran Sànchez i Forcadell. A la nit tornarà a dormir a Lledoners. I demà al matí podrà tornar a la fàbrica.